עמית כבר בן 3.5 (כן, לא כתבתי דיי הרבה זמן). כבר חצי שהוא בגיל ה״למה״, שזה הגיל הזה שבו את מרגישה שאת בעצם לא יודעת שום דבר, שלא לומר – טיפשה גמורה, וש-וואלה, איך חיית עד היום עם כל האקסיומות האלה, ואיך לא שאלת את עצמך קודם את כל השאלות האלה, ובגדול, מה לעזאזל עשית עם עצמך עד עכשיו?? ואת גם ממש ממש מצטערת על הרגע שאמרת להם ש״ככה זו לא תשובה״.
אז כן, לנועה יהיה אח בקרוב, וחוץ מקרייבינג לא ברור לבורגראנץ', יש לי איזה צורך לא מוסבר למציאת האפליקציה המושלמת לניהול ומעקב ההריון, הלידה ומה שאחריה.
כמו עבור כל נושא עבורו תבקשו למצוא אפליקציה, גם כאן תמצאו מאגר בלתי נדלה. רובן עוזרות לנהל מעקב יומיומי על ההריון – איזה בדיקות לבצע, מתי, מה מותר/אסור לאכול, מתי ללכת לבקר אצל הרופא, איזה אי נוחות מצפה לך השבוע, ולמה את עצבנית כל כך היום. (אתמול ותהיי גם מחר). אז איך בוחרים? התשובה כמובן אינה חד משמעית, ותלוי מה אתן מחפשות, וכמה כסף תהיו מוכנות לשלם על כך. אז נתחיל: המשך »
נועה וודאי לא תשמח על ההמצאה הבאה – אין דבר אהוב עליה יותר מללחוץ על כפתור ה HOME של האייפון או האייפד. כשהיא הייתה קטנה יותר, זה פשוט היה הכפתור היחיד על הטלפון, ואין כפתור שתינוק בן שנה וחצי לא יעוט עליו בלהט. עכשיו, זה פשוט מקנה לה את השליטה – אם היא לא אוהבת את המשחק, או שסתם נמאס לה אחרי שתי שניות, היא פשוט אומרת "לא בא לי" ולוחצת על כפתור הפלא.
אם אתם מזדהים עם האמור לעיל, ודאי תהיתם לא פעם, כמונו, למה אף אחד לא ממציא איזה כיסוי לכפתור הזה, או לפחות טריק להורים שהופך אותו ללא פעיל בעת הצורך. אז הנה המשך »
לא מזמן המטפלת של נועה לקחה אותה לתאטרון בובות. נועה חזרה עם טראומה קלה. כל הידוע לי הוא שהיה שם עורב גדול ושחור, וזה הספיק לה כדי לברוח משם בבכי.
לאחרונה, נראה כי הזכרון התעמעם, והיא מבקשת כמעט כל יום, שניקח אותה שוב לתאטרון. היא מוכנה להתפשר גם על הצגה. (העיקר שלא יהיה בה עורב. גדול. שחור.)
דן שמיר, מפתח האפליקציה המ-ק-ס-י-מ-ה הזו, שלח לי מייל ובו סיפר לי שהרעיון נבט במוחו בעקבות בקשות ילדיו בני ה-3 וה-4, שיעשה להם תאטרון בובות. מאחר והוא מפתח במקצועו, נראה היה לו טבעי לפתח להם אפליקציה כזו. וזה בדיוק מה שהוא עשה – וכל כך כל כך יפה!
האמת היא שכל מילה מיותרת, וצריך פשוט להוריד ולנסות. אבל, אם כבר אני כאן, אני אספר לכם קצת. למשל, שיש כמה דמויות שנשלטות על ידי חוטים המחוברים לכפתורים – יש כפתור ליד ימין וליד שמאל, לרגל ימין ושמאל, וכמובן לראש. אפשר להחשיך ולהאיר את התאטרון, ואפשר לבחור תפאורה. יש גם אביזרים – למשל, ראיתם פעם אביר בלי חרב, או מגן? גם כאן אפשר להעניק לו את האיבזור המתאים, או אולי להיות יצירתיים ולתת לו סוכרייה במקום…?
ניסיתי בעצמי: אין לי מילים. עשוי טוב, מקסים, ואהבתי מאוד שעל מנת לצאת ממסך, צריך ללחוץ למשך 2 שניות ברציפות על ה-X. זה משהו שהורים לפעוטות חסרי סבלנות יעריכו במיוחד..
דן – שאפו! מקווה שהילדים ימשיכו לדרוש ואתה תמשיך לבצע. רק, עשה טובה, בלי עורב שחור וגדול, טוב?…
דן מבטיח להוסיף דמויות בכל עדכון של האפ. בעדכון הבא יתווספו גם קולות! לטעמי, מתבקש "שששששש" כשמחשיכים את האור. שנרגיש בתאטרון. אם כבר, אז כבר!
8.11.2010 – יצאה גרסא חינמית לאפליקציה – תוכלו להתנסות עם בובה אחת, ואם תאהבו, להרחיב את הקולקציה עם הגרסא בתשלום.
Mia's Playground היא האפליקציה הראשונה שאני יכולה לומר שהיא מושלמת לשלב ההתפתחותי של נועה. לא היינו צריכים להסביר לה כמעט שום דבר, וזה לטעמי המבחן האמיתי של אפליקציות אייפון לילדים – האם השימוש אינטואיטיבי או מצריך הדרכה צמודה.
האפליקציה עובדת על מספר שלבים התפתחותיים לגילאי 2-5: צבעים, צורות, דומה ושונה, ועוד. כדאי לבחור לקטנטנים יותר את המשחקון המתאים. משם, הם כבר יסתדרו לבד. הגדולים יותר עצמאיים בשטח, וקשה לי להאמין שהם ישתעממו בקלות.
האפליקציה חינמית, ובכל זאת, משופעת בשלבים ובמשחקונים. חסרונה היחיד הוא הפרסומות המשולבות בה אבל לא נראה היה שנועה מייחסת להן חשיבות. אם היא לא הייתה חינמית, הייתי משלמת עליה בשמחה.
מיה, למקרה שתהיתם, היא שפנפנה חמודה שמלווה את הילדים במשחקים – היא קורצת כשהם מצליחים ומזילה דמעה כשלא. נו טוב.
אם אתם הורים לילדים טיפוסיים בני שנתיים-שלוש, ואם קראתם פוסט או שניים באפסי, אתם ודאי יודעים כבר שלא פשוט למצוא אפליקציה שתעסיק אותם לאורך זמן. נועה היא אחת מהבודקות הקשוחות יותר, לכן פעמים רבות אני מביאה לכם את רישומיה בעירבון מוגבל. המציאות היא שאפליקציות רבות נתקלות ב "לא לא לא" הידוע שלה, או, במידה והן ממש גרועות, הן מקבלות את הלחיצה המיידית על הכפתור העגול והיחיד של האייפון (מתי ימציאו כיסוי לאייפון מיוחד לילדים, שמסתיר את הכפתור, מתי?..)
מרגש למצוא אפליקציות שמצליחות להשאיר אותה מרוכזת! והאפ Preschool Music עושה הרבה יותר מזה! המשך »
את עומר גינור, מנכ"ל Touchoo פגשתי לגמרי במקרה בבית קפה. שמעתי שיחה בשולחן לידי על אפליקציות אייפון, לא התאפקתי, הפרעתי להם, והצגתי את עצמי ואת אפסי. עומר לחץ לי את היד בחביבות, ואמר "נעים מאוד, אני מנכ"ל טאצ'ו". "טאצ'ו?!" התפלאתי "אתם חברה ישראלית?!" זו הייתה הפתעה נעימה עבורי, כי על Touchoo שמעתי כבר זמן מה לפני כן; הם יצרו אתר ובו סיפרו על התכניות שלהם להוציא אפליקציות ספרי ילדים. משהו באתר ובתוכן הקסים אותי, סקרן אותי, ובעיקר הרשים אותי. והנה, בבית קפה, בישראל, לגמרי במקרה, אני פוגשת את מנכ"ל החברה. המשכתי לעקוב מקרוב.
מה שאני אוהבת ב Touchoo הוא התשוקה לתחום בו הם עוסקים – וזה ניכר בעיני הן באתר, הן באפליקציות, ובמיוחד בבחירת הסיפורים, בטכניקות הפיתוח, ובזמן המחשבה וההשקעה בכל פרוייקט. כל אלה חשובים לדעתי במיוחד, כשמדובר במוצרים בתחום חינוך ילדים.
לא הפליא אותי לגלות שהיוזמה להקמת החברה נבטה במוחן של שתי אימהות אוהבות ספרים – קרן אסיגמן וקרן בן אור, המגיעות מרקע של עיסוק בחינוך, הוראה וטיפול בילדים. עומר, האחראי על הפן האסטרטגי, השיווקי והניהולי של החברה, מחובר ואוהב ילדים לא פחות, ובזה מבחינים מהר מאוד כשמביטים בו עם בנו בן השנה ו-10 חודשים.
Touchoo השיקו השבוע את שתי האפליקציות שלהם – בשפה העברית, לאייפון ולאייפוד טאץ'. המשך »
הנה מצטרפת עוד אפליקציה חינוכית בעברית לרשימה ההולכת וגדלה. האפקליציה הזו נועדה לילדים בגילאי גן עד כיתה א', שנחשפים לראשונה לאותיות הא"ב, ולקריאה.
לכל אות באפליקציה, סיפור קטן בחרוזים שמתאר את המילה האסוציאטיבית שחוברה לאות. למשל, לאות א' התאימו את המילה "איש", והסיפור מספר על – ניחשתם נכון – איש. הרעיון העומד מאחורי האפ, הוא לעזור לילדים לעשות את הקישור המותנה בין ציורה הגרפי של האות, לצליל שלה, כך שבכל פעם שהילד יראה את האות א' הוא יראה לפניו את האיש והצליל א' יתנגן באוזניו. הקישור עוזר לילד לזכור את האותיות: בכל פעם שהוא רואה אותן – הוא לומד אותן. מילות הדיקלום לקוחות מעולם המושגים הקרוב לילדים, וזה תורם להבנה שלהם ולשינון של האות ושל צלילה.
ניסיתי בעצמי: קודם כל, אהבתי מאוד את הציורים שנראים פרי עפרונו הצבעוני של ילד בן 5. שנית, אהבתי את הרעיון העומד מאחורי האפליקציה, ואם זה באמת עובד במציאות – אז אני מורידה את הכובע (זה, הורוד, שתלוי על הוו של האות ו'..)
מה שקצת חסר לטעמי באפקליציה הוא החיבור שלה ליכולות האייפון ואופן השימוש בו. המעבר בין אותיות, למשל, שנעשה בעזרת חיצים ימינה ושמאלה בתחתית העמוד – לא היה לי אינטואיטיבי. הציפייה היא להחליק הלאה על המסך לתמונה הבאה, אבל הפונקציה הזו הופכת את הדף, וזה מרגיש כמו בלופ שאי אפשר לצאת ממנו. אני חושבת שזה מייאש יותר עבור ילדים קטנים.
בנוסף, הילדים, אפילו הקטנטנים שבהם, כבר מצפים ליותר מבחינת אינטראקציה עם אפליקציות. סף הגירוי הולך ועולה, והם חייבים אלמנטים מלהיבים, אפילו עבור אפליקציה שמטרתה לימוד. אורי סגל, מנכ"ל חברת אמברלה, סיפר שבכוונתם להוסיף אנימציה בעתיד, וכן אלמנטים נוספים של סאונד, שיתווספו כבר בגירסא הבאה.
יפה לראות שניכרת מחשבה והשקעה בדור הבא, גם פה בישראל. יותר מזה, כדי להבטיח שרובכם תוכלו להנות ולהתוודע לאפקליציה, היא מוצעת בגרסא מקוצרת (עד האות ח') בחינם! אז מהרו, הורידו, נסו, ואם בא לכם, תכתבו מה דעתכם. אורי סגל ישמח לשמוע ואולי גם יישם חלק מהדברים!
על ספר שמע סיפרתי לכם כאן לפני כ-7 חודשים, לא הרבה אחרי שהקמתי את אפסי. זמן מה לאחר הפוסט, ערכתי ראיון איתם ועם סוניקבוקס, בו הם סיפרו שהתכנית שלהם היא להמשיך ולהוציא יותר ויותר אפליקציות ספרי שמע – לילדים ולמבוגרים. מאז אני עוקבת אחריהם והם לא מאכזבים! נראה שהם גם מצליחים לא רע – איזה יופי!
אנטון, הבעלים של ספר שמע, יצר איתי קשר, כדי לספר לכם שני דברים: האחד, הוא שיצא אתמול לאפסטור ספר חדש לבני נוער, שמו "עד הבת מצווה זה יעבור", כתבה אותו נועה רום, והוא מספר על נגה, נערה בת 12 שעומדת לפני חגיגת בת המצווה שלה, כשמחלה תוקפת את אחותה הגדולה, ה”יצורע”, כפי שנגה מכנה את למחלה. הספר מספר על ההתמודדות שלה, בין היתר גם עם אהבה נכזבת, מלכת כיתה לא מפרגנת ונשיקה ראשונה. מחירו 13.99$ (כן, קצת יקר), ואורכו כשעתיים.
הדבר השני, הוא שספר-שמע רוצים לשתף אתכם בשמחה. לשם כך, הם מחלקים 10 קודים להורדה חינם של הספר "סיפורי עלים", מאת קלרה סספורטס. הוא מיועד לגיל הרך ומספר על הרפתקאות מפתיעות של שני ילדים, לילך ואלון. זה מתחיל במבט מהחלון אל העץ שבחצר, וממשיך בשלל הרפתקאות, הפתעות, תעלומה ופתרונה בסוף הסיפור.
מה עליכם לעשות כדי לזכות בקוד?
היכנסו לפוסט בקבוצת הפייסבוק של אפסי, השאירו לי comment ובו ספרו מהו ספר הילדים האהוב עליכם ו/או על ילדיכם. אם בא לכם, ספרו גם למה דווקא אותו
בסוף השבוע אגריל מבין העונים 10 זוכים שיקבלו את הקודים להורדה.
תגובות אחרונות